Bivaxljus

  • 55 kr

I lager.
Dela

Rullade lite tjockare ljus av svenskt bivax. Ljusen doftar svagt av söt honung och avger endast vattenånga när det förbränns. 

Ljusen är 5 cm i diameter och för tjocka för vanliga ljusstakar. Ställ ljuset stadigt där det inte finns risk att det välter, t ex i en ljuslykta eller en vacker glasvas. Ta bort pappersetiketten när ljuset ska tändas. 

Titta gärna lite närmare på etiketten - det är urklipp från lokaltidningen Barometern från år 1946-1948. Kanske står där något intressant?

Priset avser ett ljus. Välj storlek i menyn.

Innehåll:
Svenskt bivax samt veke av bomull.

Mått:
Kort ljus 10 x 4,5 cm. Brinntid ca 7 timmar.
Långt ljus 20 x 4,5 cm. Brinntid ca 13 h

Visste du att:
Förr var det lyx att tända ljus av vax och även i rika familjer användes vaxljusen bara vid högtider. Till vardags och i fattiga hem tändes de billigare talgljusen som kunde ge ifrån sej en oangenäm lukt. 

Ljus av stearin och paraffin innehåller restprodukter av råolja och slaktavfall som förorenar luften. Bivax är joniserande och renar istället luften i ditt hem. Genom att använda produkter av svensk bivax stödjer vi svensk biodling som ser till att det finns bin som så effektivt pollinerar blommorna som ska bli frukt och bär.