Sellerisalt

  • 69 kr

Produkten är tillfälligt slut i lager.

Dela

Vårt egna sellerisalt förhöjer smaken på t ex fisk, lamm, fläskkött, grytor, marinader, stuvningar eller strö lite över en sallad. Sellerin ger en djup aromatisk smak, lite som buljong fast som krydda.  

TIPS 1: För några år sedan var vi på en  så kallad livsnjutarhelg på Gammalsbygården på sydöstra Öland. Värdshuset hade hyrt in Steffo Törnquist som ju är känd för att njuta av livets goda. Steffo stod för hela menyn och bjöd bland annat på en aptitretare bestående av sellerisalt, dijonsenap och oststavar av västerbottensost. Det låter inte så speciellt, men ååå så gott det var! 

Gör så här: Skär fyrkantiga stavar av västerbottensost ca 5 cm långa och 1x1 cm. Lägg upp snyggt på ett fat tillsammans med dijonsenapen och sellerisaltet. Doppa oststaven först i dijonsenap och sedan i sellerisaltet. Till detta tyckte Steffo att man skulle dricka sprit. Vi tycker att det är gott även med annat i glaset och har bjudit på detta många gånger. Man blir förvånad över smakupplevelsen. Nu gör vi vårt eget sellerisalt som torkas på låg värme under lång tid för att bevara aromerna på bästa sätt.

TIPS 2: Vill du uppleva Ölands lugn och unika natur långt från turisttäta gator så rekommenderar vi med varm hand Gammalsbygårdens Gästgiveri. Värdparet Susanne och Stephan jobbar hårt och erbjuder mat och vin av hög klass och mysigt inredda rum. Ölands unika världsarv finns precis utanför dörren, redo att upptäckas.

Innehåll: Stjälkselleri, gul lök, salt.

55 g