Öländsk Rapsolja Presentförpackning

  • 250 kr

Produkten är tillfälligt slut i lager.

Dela

Nu erbjuder vi under begränsad tid ett perfekt presenttips till den som har allt och gillar matlagning! Presentförpackningen innehåller tre öländska rapsoljor som kan användas i dressingar och marinader eller att steka kött, kyckling eller grönsaker i. 

Vi skickar med en broschyr med tips på vad man kan använda de olika oljorna till, men här kommer några exempel: Backtimjan passar mycket bra till lamm, svamp, klyftpotatis och ugnsrostade grönsaker. Den friska citrongräsoljan är fin till asiatiska rätter, kyckling, fisk och till och med till glass. Den naturella oljan är inte smaklös som många andra, den är nötig i smaken och används som bas i salladsdressing, marinad eller att steka i. Tillsammans med den ekfatslagrade jordgubbsvinägern som vi också säljer blandar du till en härligt somrig salladsdressing.

Rapsoljorna är KRAV-märkta och tillverkas i den lilla byn Gillsättra på Öland. Av de gula ekologiska rapsfälten som lyser upp vår vackra ö under våren och försommaren pressas oljan långsamt droppe för droppe under låg temperatur. Det gör att oljan behåller sin fina smak och behåller innehållet av vitaminer, omega 3 och omega 6. 

Producenter är krögare Lasse Forsberg och Sven Ekberg, en känd radioprofil, matskribent och kokboksförfattare. Stjärnkocken Karin Fransson har varit med i framtagandet av nya smaker. Karin är en respekterad kock i restaurangvärlden och drev under många år Hotell Borgholm och fick flera fina priser för sin matlagningskonst.

Flera stjärnkockar använder sej av den öländska rapsoljan i sin matlagning så det är extra roligt att vi på Ölands Gårdsbutik får äran att erbjuda detta till våra kunder. Rapsoljorna finns i flera smaker som vi säljer styckvis. Här ?hittar du hela sortimentet. 

Innehåll: 3 flaskor ekologisk kravmärkt rapsolja á 500 ml i presentförpackning . Smaker: Naturell, Backtimjan och Citrongräs.