Öland Kaffe - UTGÅTT UR SORTIMENTET

  • 109 kr

Produkten är tillfälligt slut i lager.

Dela

Öland kaffe - ett unikt kvalitetskaffe för finsmakaren. Kaffebönorna är 100 % arabica, odlat helt utan bekämpningsmedel. Bönorna är noga utvalda och mellanrostade för hand i små upplagor. 

Kaffet odlas av familjen Fernandes i distriktet Mogiana i Brasilien. Familjen har odlat kaffe i flera generationer ända sedan 1700-talet och odlar kaffebönor till flera av världens mest ansedda kaffeproducenter. 

Kaffeplantagen ligger på optimalt geografiskt läge för ge bönor av absolut toppkvalité. Detta tillsammans med en bördig vulkanjord gör att vi får fram ett unikt kaffe. Vi på Ölands Gårdsbutik är glada över att vara en av de allra första att erbjuda Öland Kaffe till försäljning. 

Innehåll: Hela kaffebönor
Mängd: Välj i menyn, 250 g eller 500 g

Så här brygger du det perfekta kaffet

Kaffe är en färskvara som ska skyddas från syre och ljus. Förvara kaffebönorna i förpackningen i rumstemperatur (inte i kylskåp). Förslut påsen med ziplåset som finns på baksidan. Hela bönor håller längre än malt kaffe, så mal bara den mängd som du behöver för tillfället. Som riktmärke så går det åt minst 65 g kaffebönor till 1 liter vatten. För mer smak, öka mängden kaffe.

När du väljer kaffekvarn, välj en kvarn som har ett riktigt kvarnverk (inte knivar). Det går jättebra med en hederlig gammal handvevad kaffekvarn, men det finns även eldrivna kvarnar till bra priser i handeln. 

Vi tycker att smaken kommer fram som bäst i en espressomaskin, men vill du brygga ditt kaffe så gör du så här:

Se till att kaffebryggaren är avkalkad och använd friskt kallt vatten till bryggningen. Rengör kanna och filterhållare ofta så undviker du bismaker från gamla bryggningar.

Finmal kaffebönorna och brygg i en bryggare som håller en vattentemperatur på 92-96 grader. Kommer inte din kaffebryggare upp i rätt temperatur så koka upp vatten i en gryta. Häll långsamt vattnet över kaffet i filtret. Det ska ta ca 5 minuter att brygga 1 liter. Låt nu kaffet svalna något till ca 60-70 grader så kommer smakerna fram som de ska.

Låter det krångligt? Nej, det är värt besväret. Drick nu din nybryggda kopp kaffe och njut av smaken!