Glasunderlägg av svensk filtad ull (4 st)

  • 95 kr

Produkten är tillfälligt slut i lager.

Dela

Duka fint med glasunderlägg tillverkade av 100 % svensk ull. Ull är isolerande och skyddar ditt bord mot repor, väta och värme. En förpackning innehåller 4 st underlägg i samma färg.

Glasunderläggen filtas/tovas för hand till stora flak. Att filta, eller tova som det också kallas, innebär att man först kardar ullen till fluffigt flor som läggs omlott i flera lager. Sedan sprinklas ullen med såpvatten och bearbetas ganska hårdhänt åt olika håll mellan två rullar, ungefär som en mangel. Bearbetningen och såpan gör att de små ullfibrerna hakar fast i varandra och krymper ihop till ett kompakt material, omöjligt att slita isär. När detta är klart stansas varje underlägg ut för hand och plockas rena från eventuella små rester av halm med en speciell nål och binds ihop i 4-pack. Tillverkare är Ullcentrum Öland som sedan många år finns på Norra Öland.

De grå underläggen är tillverkade av naturligt grå ull från gotlandsfår som är vanliga även på Öland. Vill du ha en annan färg? Glasunderläggen tillverkas i ca 25 olika färger, så hör av dej med önskemål så ska vi försöka ordna det.

Mått: 10 cm i diameter. 

Antal: 4 st

Tvättråd: Skölj under rinnande vatten och gnugga lätt på fläcken med lite diskmedel eller såpa. Lägg platt och luftigt på tork.