Om ossVi som driver Ölands Gårdsbutik heter Annsofie och Nicklas och vi bor på Öland. Butiken är en e-handel, men vi brukar även medverka med direktförsäljning på Ölands Skördefest, julmarknader och andra evenemang på Öland. 

Vi har förstått att turister som varit på Öland vill kunna köpa hem den där goda rapsoljan som de åt i sommarstugan, eller ullsulorna som de aldrig köpte när de var här (då var det ju sommar och 30 grader varmt, vem tänker på vinterkylan då?) Det finns så många skickliga mathantverkare och andra producenter här på vår fina ö som fler människor vill ta del av. Därför startade vi vår e-handel och skickar nu varor till hela Sverige och en del även utomlands. 


Vi är intresserade av mat, odling och vin och älskar att laga mat från grunden av bra råvaror. Vi gör vår egen ost, korv, vinäger, syrade grönsaker, rökt fisk, must, cider, vin, öl, chutney, och annat för vårt eget husbehov. Det är en särskild njutning att t ex göra en ost eller en vinäger som ska mogna och som man inte får äta förrän 1 år senare. Och smaken - SMAKEN! - den går inte att jämföra med det snabbproducerade man kan köpa i affären. 

Vi har ett långsiktigt mål att kunna erbjuda egenodlade grönsaker och vårt eget hantverksöl i framtiden. Ölbryggning har varit Nicklas hobby länge och han är riktigt skicklig. Vi har planterat olika sortes humle, bland annat ett par gamla svenska kultursorter som växer till sej nu. Om gårdsförsäljning blir tillåtet i Sverige så kan vi erbjuda vårt goda öl på gården. I april 2018 planterade vi 1000 vinstockar på en stenig åkerplätt på sydöstra Öland för att även kunna göra eget vin. Vinstockar klarar både värme och torka bra, men tre ovanligt torra somrar tog knäcken på de nyplanterade vinstockarna som inte hann utveckla tillräckligt långa rötter. Ibland blir det inte som man har tänkt sej, men vi fick nya erfarenheter och tar nya tag med andra projekt istället.

Har du frågor så kontakta oss gärna! Vi är inte alltid tillgängliga på telefon men skicka ett mail till [email protected] så svarar vi så snart vi kan!

Varma hälsningar

Annsofie och Nicklas