Blogg

Historien bakom Tages Julsenap

17/11, 2023

Historien bakom Tages Julsenap

Att göra en riktigt god senap visade sej inte vara så enkelt. Mina första försök blev antingen beska eller för skarpa...

Läs mer
Blygsamt skryt...

6/11, 2023

Blygsamt skryt...

Vi är inte så lite malliga just nu! I dag kom två fina diplom från SM i Mathantverk! Vi vann silvermedaljer för båda...

Läs mer
Butternutsoppa

6/11, 2023

Butternutsoppa

Här är receptet till soppan som vi vann med i årets Soppsafari!

Soppsafarit är ett årligt evenemang som anordnas av föreningen...

Läs mer
SM i Mathantverk 2023

19/10, 2023

SM i Mathantverk 2023

I år skickade vi in två tävlingsbidrag till SM i Mathantverk som anordnas av Eldrimner - nationellt resurscentrum för mathantverk....

Läs mer
Ajvar- av egenodlad paprika

11/10, 2023

Ajvar- av egenodlad paprika

Har du precis som vi odlat paprika och undrar vad man ska göra med alla paprikor som mognar nu? Allt brukar ju mogna ungefär samtidigt och...

Läs mer
Sparrissoppa

2/06, 2023

Sparrissoppa

Sparris - denna ståtliga läckra vårprimör som fullkomligen sprutar upp ur jorden ända fram till midsommar! Vi odlar ekologisk...

Läs mer
Ölands Skördefest!

28/09, 2022

Ölands Skördefest!

Torsdag 29 september - söndag 2 oktober öppnar hela Öland upp för skördefest! Ni hittar oss i den lilla charmiga byn Triberga...

Läs mer
Surdegsbröd på Ölandsvete

16/12, 2021

Surdegsbröd på Ölandsvete

Efter några mer eller mindre lyckade försök har jag nu äntligen lyckats med att baka några riktigt fina surdegsbröd...

Läs mer
Fläderblomssaft

4/05, 2020

Fläderblomssaft

När flädern blommar ger vi oss ut och plockar! Fläderblomssaft är nog den somrigaste drickan jag vet, så vi gör en stor...

Läs mer
Rabarberchutney

4/05, 2020

Rabarberchutney

Har du massor av rabarber och börjar bli trött på rabarberpaj? Här kommer ett uppskattat recept på rabarberchutney med sötstark...

Läs mer
Rådjursgryta med örtkryddor

12/02, 2020

Rådjursgryta med örtkryddor

Nicklas är jägare och har till min glädje fyllt frysen även i år. Rådjuren som skjuts i januari smakar bäst och...

Läs mer