Glöggkryddor

  • 20 kr
I lager.
Dela

Låt dofterna av din egen glögg spridas i hemmet! Kryddblandningen kan användas till rött vin, svartvinbärssaft, äppeljuice eller äppelmust. Alla alternativ blir goda.

Blanda kryddorna i en gryta med 75 cl rödvin eller alkoholfritt alternativ. Tillsätt socker efter smak, ca 0,75 dl beroende på hur söt drycken redan är. Värm upp och låt det sjuda på låg värme 15 minuter. Det får inte koka. Dra grytan från plattan och låt det dra under lock tills det svalnar. För mer koncentrerad smak så kan du låta det dra längre i kylskåpet. Sila av kryddorna.

Servera glöggen varm eller iskall med mandel och russin. 

Förvaras i kylskåpet.

Rödvin ingår inte i beställningen.

Ingredienser: Kardemumma, kryddnejlika, kanel, pomeransskal, ingefära.

30 g