Varukorg
Total summa: 0,00 SEK Till kassan Fortsätt att handla
Låt dofterna av din egen glögg spridas i hemmet! Kryddblandningen kan användas till rött vin, svartvinbärssaft, äppeljuice eller äppelmust. Alla alternativ blir goda.
Blanda glöggkryddorna i en gryta med 75 cl rödvin eller alkoholfritt alternativ. Tillsätt socker efter smak, ca 0,75 dl beroende på hur söt drycken redan är. Strösocker går bra men vi föredrar farinsocker. Värm upp och låt det sjuda på låg värme 15 minuter. Det får inte koka. Dra grytan från plattan och låt glöggen dra under lock tills det svalnar. För mer koncentrerad smak så kan du låta det dra längre i kylskåpet. Sila av kryddorna.
Man kan också lägga glöggkryddorna i 1,5 dl okryddat brännvin eller vodka och låta spriten dra ur smakerna några dygn eller upp till ett par veckor för mer koncentrerad smak. Sila sedan av kryddorna och blanda i rödvin eller alkoholfritt alternativ tillsammans med socker.
Servera glöggen varm eller iskall med mandel och russin.
Din färdiga glögg förvaras i kylskåpet.
Ingredienser: Kardemumma, kryddnejlika, kanel, pomeransskal, ingefära.
25 g