Ölandshonung - Försommar

  • 98 kr
  • 89 kr

Produkten är tillfälligt slut i lager.

Dela

* Årets försommarhonung beräknas vara färdig runt midsommar *

Honung från byn Stora Frö på mellersta Öland. Försommarhonung har en ljusare färg än högsommarhonungen beroende på vilka blommor som bina har samlat sin nektar från. Under försommaren har bina stor tillgång på t ex rapsblommor och maskrosor som ger sin egen karakteristiska smak. 

Smaken är mer neutral än sensommarhonungen och passar utmärkt till matlagning, bakning, te och allt annat som man gillar att ha en klick honung i. 

Tips: När du ska blanda en marinad eller dressing - värm honungen några sekunder i mikrovågsugnen så blir den flytande och lättare att blanda med övriga ingredienser. 

Biodlaren heter Allan Engström och har många års erfarenhet och kunskap om honungsframställning. Varje biodlare bidrar till att blommor och träd blir pollinerade. Bin är en viktig del i naturen för att vi ska kunna plocka t ex äpplen, päron, plommon, vinbär och jordgubbar. Utan bin och andra pollinerade insekter så blir det ingen skörd. Tack Allan och alla andra biodlare som ser till att det finns bin, och god honung förstås.

Innehåll: Honung.

500 g