Rapsolja Saffran Apelsin

  • 105 kr

Produkten är tillfälligt slut i lager.

Dela

*** UTGÅTT UR SORTIMENTET ***

Rapsoljan med saffran och apelsin - en nygammal favorit som är tillbaka i produktion igen. Oljan lyfter smaken på rätter med fisk och skaldjur och är även fin till lamm och kyckling. Till bakning: ersätt smöret i äppelkakor, lussebullar eller andra bakverk. Använd samma mängd olja som det ska vara smör enligt receptet. Oljan tål hög temperatur och kan därför även ersätta smör även vid stekning. 

Obs! Skaka flaskan innan användning.

Rapsoljan är KRAV-märkt och tillverkas i den lilla byn Gillsättra på Öland. Av de gula ekologiska rapsfälten som lyser upp vår vackra ö under våren och försommaren pressas oljan droppe för droppe under låg temperatur. Det gör att oljan behåller sin fina smak och behåller innehållet av vitaminer, omega 3 och omega 6. 

Flera stjärnkockar som t ex Karin Fransson använder sej av den öländska rapsoljan i sin matlagning så det är extra roligt att vi på Ölands Gårdsbutik får äran att erbjuda detta till våra kunder. 

Producenter är krögare Lasse Forsberg och Sven Ekberg, en känd radioprofil, matskribent och kokboksförfattare. Stjärnkocken Karin Fransson har även varit med i framtagandet av nya smaker.

Innehåll: Ekologisk kravmärkt kallpressad rapsolja smaksatt med saffransessens och ekologisk apelsin.

500 ml