Varukorg
Total summa: 0,00 SEK Till kassan Fortsätt att handla
Nyhet sommaren 2024 - Öländsk rapsolja med smak av fänkål. Smaken är framtagen i samarbete med stjärnkocken Karin Fransson.
Rapsoljan med fänkål med klassisk smak av anis, lätt sötma och kryddiga toner. Använd till alla typer av fisk och skaldjur, t ex fiskgrytor. Prova även att pensla oljan på fiskfilé, kyckling, grönsaker och lammkött innan det ska grillas eller ugnsbakas.
Oljan tål hög temperatur och kan därför även ersätta smör vid stekning.
Rapsoljan är KRAV-märkt och rapsen odlas i den lilla byn Gillsättra på Öland. Av de gula ekologiska rapsfälten som lyser upp vår vackra ö under våren och försommaren pressas oljan droppe för droppe under låg temperatur. Det gör att oljan behåller sin fina smak och behåller innehållet av vitaminer, omega 3 och omega 6.
Producenter är krögare Lasse Forsberg och Sven Ekberg, en känd radioprofil, matskribent och kokboksförfattare. Stjärnkocken Karin Fransson har även varit med i framtagandet av nya smaker.
Innehåll: Ekologisk kallpressad kravmärkt rapsolja smaksatt med ekologisk fänkål.
500 ml.