Ullstrumpor Kashmir - lös resår

  • 80 kr


I lager.
Dela

Tunna ullstrumpor i mjuk skön kashmirull, och till ett mycket bra pris dessutom. Strumporna har en bred lös resår som inte ger tryckmärken på benen. Tåsömmen är handkettlad vilket innebär att sömmen är så fint gjord så att den inte skaver. 

Under foten finns en diskret storleksmarkering så det blir lätt att para ihop rätt strumpor efter tvätten. För närvarande finns ullsturmporna i färgerna svart och mörkgrå i storlek 34 - 48 för dam och herr.

OBS! Ullstrumporna är elastiska och stora i storleken. Är du på gränsen mellan två storlekar så välj den mindre. 

Material: 70 % kashmirull 28 % Polyamid 2 % Elastan

Tvättråd: 40 grader. Sträck ut efter tvätt och häng på tork (ej torktumling). 


Varför kashmir - vad är det?
Kashmir, eller cashmere som det även kan stavas, är ull från Kashmirgetter. Getterna lever i kallt klimat i bland annat Iran, Mongoliet och Kina. Underullen är väldigt mjuk och småkrusig och anpassad för att hålla värmen närmast kroppen. Småkrusigheten gör att det bildas små luftfickor som håller värmen och gör att ullen andas - både på getterna och i plagg som tillverkas av deras fina ull. Över den finkrusiga ullen har kashmirgetterna grövre täckhår som stänger in värmen och skyddar mot väder och vind. 

Ull inifrån och ut ger en behaglig värme och man känner sej inte svettig eftersom ullen både suger upp fukt och andas. De tunna ullstrumporna är en perfekt kombination med våra ullsulor och raggsockor som du hittar i kategorin Klädkammaren.

På Öland har vi varken kashmirgetter eller strumptillverkare, så vi köper in strumporna från en grossist utanför Borås. Vi hoppas att ni ska gilla strumporna lika mycket som vi.

Lös bred resår och osynlig tåsöm
Våra ullstrumpor har bred resår som inte sitter åt och handkettlad tåsöm som inte skaver - en bekväm strumpa för alla och särskilt bra för människor med låg blodcirkulation, diabetes eller har svullna ben.