Ullsulor 100% svensk ull - storlek 30-36

  • 125 kr

I lager.
Dela

Skosulor i 100 % svensk ull är det bästa valet för att hålla värmen och för att fötterna ska hållas torra. Ull har en naturlig egenskap att absorbera både fukt och lukt och behöver inte tvättas ofta. Ullen i våra skosulor är lagom filtade så att man får en mjuk skön svikt.

Sulorna finns att köpa för hela familjen i storlek 23 - 47.

Tips! När vintern är över, släng inte dina ullsulor. Använd dem i sommarskorna istället! Du blir inte varm och svettig utan tvärtom så håller du fötterna torra. Är sulorna för stora för sommarskorna går det bra att klippa till rätt storlek.

Är du osäker på storleken? Sätt foten på ett papper på golvet och rita ett streck lodrätt från hälen och ett vid längsta tån. Mät och välj en sula med samma mått eller närmaste större måttet:

Storlek - sulans längd i cm

30 - 19,5 cm

31 - 20 cm

32 - 21 cm

33 - 21,5 cm

34 - 22 cm

35 - 23 cm

36 - 23,5 cm

Tvättråd: Ullsulor behöver inte tvättas ofta. Det räcker med att lägga sulorna på stövelskaften så att de får luftas emellanåt. Om du ändå vill tvätta så lägg dem i hett vatten en stund med lite såpa eller tvättmedel. Sköj och låt sulorna lufttorka.

Vad är skillnaden på ull och syntet?

Om du använder skosulor av syntetmaterial så har du säkert märkt att fötterna blir svettiga och att det tyvärr luktar illa om sulorna. När fötterna blir fuktiga så fryser man. När du börjar använda sulor av 100 % ull kommer du att märka att du blir både torr och att det inte luktar. Ull kan suga upp fukt ca 30 % av sin egen vikt vilket innebär att svettiga fötter förblir torra, och då blir du både varm och slipper lukten. Det allra bästa och mest behagliga är att använda både strumpor och sulor av 100 % ull.