Rapsolja Naturell

  • 89 kr
I lager.
Dela

Flera stjärnkockar som t ex Karin Fransson använder sej av den öländska rapsoljan i sin matlagning så det är extra roligt att vi på Ölands Gårdsbutik får äran att erbjuda detta till våra kunder. 

Den naturella oljan använder du till dressingar, marinader eller att doppa brödet i. Oljan tål hög temperatur och kan därför även ersätta smör vid stekning. Trots namnet är oljan inte smaklös utan har en naturlig mild och nötig smak som man bara får fram genom varsam och hantverksmässig framställning. 

Rapsoljan är KRAV-märkt och tillverkas i den lilla byn Gillsättra på Öland. Av de gula ekologiska rapsfälten som lyser upp vår vackra ö under våren och försommaren pressas oljan droppe för droppe under låg temperatur. Det gör att oljan behåller sin fina smak och behåller innehållet av vitaminer, omega 3 och omega 6. 

Producenter är krögare Lasse Forsberg och Sven Ekberg, en känd radioprofil, matskribent och kokboksförfattare. Stjärnkocken Karin Fransson har även varit med i framtagandet av nya smaker.

Innehåll: Ekologisk kallpressad kravmärkt rapsolja. 

500 ml.