Raggsockor, svensk ull

  • 249 kr

Produkten är tillfälligt slut i lager.

Dela

Våra hederliga raggsockor är stickade av svensk ull från fårrasen Gotlandsfår som är vanlig även på Öland. Ullen köps in från små och stora fårgårdar, tvättas och spinns till garn. Raggsockorna är svensktillverkade och stickas av Cai i Småland. Den naturligt grå svenska ullen tillsammans med bindetråden av polyamid gör sockorna slitstarka, och tack vare den höga andelen ull så håller de värmen - en naturlig egenskap som ull har.

Raggsockorna är populära hos jägare och friluftsmänniskor men passar lika bra hemma på kalla golv. Tillhör du dem som vill ha kallt i sovrummet? Sov med raggsockorna på! Du blir inte svettig om fötterna men behåller en behaglig värme om fötterna hela natten. Tycker du att ullen är sticksig så ha en tunn strumpa under, t ex vår mjuka kashmirstrumpa med bred lös resår som inte sitter åt.

Ull absorberar fukt upp till 30% av sin egen vikt. Det gör att du kan bli blöt om fötterna men ändå känna dej torr. Ullen har också en naturlig förmåga att eliminera dålig lukt (fotsvett). Du behöver inte tvätta dina raggsockor lika ofta som syntetstrumpor. Oftast räcker det med att lägga raggsockorna luftigt, t ex ovanpå stövelskaften eller vädra dem utomhus så håller de sej fräscha.

Material: 90% svensk ull samt bindetråd av 9% polyamid och 1 % elastan.

Tvättråd: Tvättas i ullprogrammet 40 grader, gärna med ulltvål. Använd inte sköljmedel. Sträck ut efter tvätt och häng på tork (ej torktumling).